Mai er konfirmasjonstid, og mange 14-15-åringer er spente. Konfirmantene får gjerne penger til å fylle på sparekontoen sin. Men et medlemskap i et boligbyggelag kan være vel så nyttig den dagen man skal inn på boligmarkedet. Selv om det ikke er like attraktivt på selve dagen, kan det faktisk være den mest lønnsomme gaven man får!

Selv om en tenåring kanskje ikke synes det er en spesielt sprek eller kul gave, kan medlemskapet faktisk bidra til å sikre ungdommen boligen de har lyst på senere i livet. Det er en veldig smart gave, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL. Han fikk selv medlemskap i et boligbyggelag i gave da han var yngre.

Medlemskap i boligbyggelag gir flere fordeler, men den viktigste er forkjøpsretten. Den gir deg rett til å kjøpe en bolig til den prisen selgeren har akseptert, uten at du trenger å være med i budrunden. Den med lengst ansiennitet vinner boligen. Det finnes eksempler på folk som har landet drømmeboligen med bare én dags ansiennitet.

Medlemskapet ditt kan brukes til å skaffe deg bolig i en annen by

Hvorfor kjøpe medlemskap i boligbyggelaget der konfirmanten bor nå, hvis det ikke er der konfirmanten skal bosette seg, tenker du kanskje. Da er det nyttig å vite at boligbyggelagene har utstrakt samarbeid som gjør at medlemmene har mulighet til å benytte seg av forkjøpsretten også i andre boligbyggelag.

Flere boligbyggelag samarbeider for å gi medlemmene sine enda flere muligheter. Det finnes to ulike samarbeid. Det ene heter felles forkjøpsrett og det andre heter storbybolig.

Tilgang til gode rabatter

Medlemskapet koster ikke mange hundrelappene i året, og enkelte boligbyggelag tilbyr gratis medlemskap frem til mottakeren fyller 18 år. Mange boligbyggelag tilbyr også medlemsfordeler i form av rabatter og bonuser på alt fra produkter og tjenester til kulturarrangementer, reiseliv og gode forsikringsavtaler. Her kan det til og med være arrangementer som konfirmanten kan ha nytte av i ungdomstiden.

Besøk nettsiden til ditt aktuelle boligbyggelag for å få oversikt over medlemsfordelene eller sjekke om de tilbyr gavemedlemskap. Her er oversikt over NBBLs boligbyggelag.