1. Rens takrenne og nedløp

En full takrenne kan fryse eller bli tett når regnet og kulda kommer. Det kan føre til vannføring uønskede steder og fukt- og frostskader, hvis vannet renner mot husveggen.

2. Vask markiser og parasoller

Markiser og parasoller som brukes ute om sommeren, bør rengjøres før de rulles inn eller settes bort. Tørk godt og påfør eventuelt impregnering.

3. Steng utekranen

Ikke glem å stenge og tømme utekranen for vann! Da unngår du at frosten sprenger rørene eller forårsaker lekkasjer inn i huset. Ta inn hageslangen også, så slipper du at den blir skadet av frosten.

4. Rengjør hagemøblene

Rengjør møblene godt, enten de er av tre eller plast. Tørk av, og påfør eventuelt olje eller annen impregnering før de settes i ly for været.

5. Klipp og rak gressplenen

Et tykt lag med løv kan kvele gresset, rak derfor jevnlig bort døde blader. Klipp plenen en siste gang før vinteren. Ikke klipp gresset kortere enn 5 cm, da gress med litt lengde har bedre evne til å utnytte seg av det lille sollyset i den kalde årstiden.

6. Beskjær busker, hekker og stauder.

Det er nå man skal beskjære for å hjelpe plantene å spare energi. Busker og kratt kan beskjæres til ca. en fjerdedel av størrelsen, avhengig av typen. Er du usikker, ta kontakt med ditt lokale hagesenter.

7. Plant blomsterløk

Ønsker du vakre blomster til våren og sommeren, må du sette løk i jorda nå.

8. Se over og sett bort gressklipper og grill

Når gresset er klippet for siste gang i år, kan du sette bort klipperen. Men før du gjør det, bør du også se over den, så den er i fin stand til våren kommer. Smør wire og overføringer, tøm den for bensin, sett den på et tørt og gjerne frostfritt sted og dekk til slutt over for å unngå støv og rusk.

Gi grillen en tilsvarende behandling.

Ha en fin høst!